8 FAQ

8.2 Online-testen

Hvornår er testen åben? - Fra den 26. september 2017  kl. 7.00 til den 13. oktober 2017 kl. 19.00.

Jeg har flere klasser, som deltager. Hvad gør jeg? - Du er nødt til at få en kollega til at hjælpe, da du skal være til stede i klasselokalet under hele testen.

Jeg har problemer med afviklingen af online-testen. - Kontakt en af arrangørerne, se under kontakt.

Hvor mange spørgsmål skal besvares i online-testen? - 60 spørgsmål, som udtrækkes vilkårligt fra en database med 20 spørgsmål om grammatik, 20 om kultur og 20 om ordforråd.

Får alle elever de samme spørgsmål i online-testen? - Nej. Databasen sammensætter forskellige tests til hver elev.

Min computer gik ned under online-testen. Hvad gør jeg? - Eleverne kan logge sig på testen igen uden at miste allerede besvarede spørgsmål. Eleven mister kun den tid det tager at komme på internettet igen. I tilfælde af internetnedbrud eller andre alvorlige hændelser (fx. evakuering på grund af brandalarm) kontaktes arrangørerne, se under kontakt.

Øv, jeg svarede forkert. Kan jeg gå tilbage og rette? - Ja. Det er muligt at gå tilbage i testen. Tip: Numrene af de spørgsmål, som eleverne har besvaret, bliver grå. Eleverne har mulighed for at markere spørgsmålene, som de igen vil se på i slutningen med et rødt flag.

Hvem har lavet spørgsmålene? - Spørgsmålene er udarbejdet af sproglærerforeningerne og kulturinstitutterne, og de er tilpasset elevernes niveau.

Jeg har glemt mit kodeord. Hvad gør jeg? - Klik på "Glemt password?" Åbn linket og indtast brugernavnet (mailadresse) og klik på "Send". Der tilsendes et nyt password. Hvis en af eleverne har glemt sit kodeord efter det er blevet ændret ved første log ind, har læreren mulighed for at nulstille kodeordet. Klik på "Administration af mine elever" i boksen "Brugeradministration for lærere" til højre på siden.

Hvor længe er online-testen åben? - Testen er åben i 90 minutter fra det tidspunkt, den aktiveres. Når eleverne starter testen, har de 45 minutter til at besvare de 60 spørgsmål.

Hvor får jeg hjælp? - Generelle spørgsmål og spørgsmål om tilmeldingen rettes til arrangørerne. Se under Kontakt.

En af mine elever er blevet syg! Kan testen tages senere? - Kun elever, som er fysisk til stede i klasseværelset under online-testen, kan deltage.

Må der anvendes hjælpemidler til online-testen? - Der må ikke anvendes hjælpemidler, herunder søgninger på internettet, og der må ikke sendes sms'er.

Hvad hvis systemet bliver overbelastet? - Systemet er under konstant teknisk opsyn. Der tilføjes dynamisk mere RAM og diskplads, hvis det er nødvendigt.

Hvornår kan jeg se mine elevers score i online-testen? - Klik på "Testresultater" i boksen "Brugeradministration for lærere" til højre på siden, her findes en testrapport efter at eleverne har afsluttet testen. De fem bedste skoler kvalificerer sig til finalerne, skolerne annonceres i løbet af uge 43 under Resultater.

Får vi at vide, hvad de korrekte svar var? - Da spørgsmålene vil blive brugt senere, vil man kun kunne se antallet af korrekte svar.

Rapporter - Ved at klikke på linket "Testresultater" i boksen "Brugeradministration for lærere" får man adgang til elevernes testresultater.