8 FAQ

8.1 Tilmelding

Hvem kan deltage i DMiSprog?  - Alle skoleelever, som lærer fransk, spansk eller tysk som fremmedsprog. Tosprogede elever eller elever, der har boet mere end 6 måneder i et tysk-, fransk- eller spansksproget land, må desværre ikke deltage.

Er der en minimumsalder for deltagelse? - Nej. Lærerne bestemmer fra hvilket klassetrin de vil lade eleverne deltage.

Hvem kan tilmelde elever? - Kun lærere.

Er det muligt at se, hvordan online-testen foregår inden tilmelding? - Klik på Demo-quizzer. Der findes en demo-quiz for hver kategori, klik på pilen til højre for at komme til den næste kategori. Der kræves ikke password.

To af mine elever har samme navn. Hvad gør jeg? - Læreren kan tilføje et tal til et af navnene, fx. Jesper Sørensen1.

Hvordan finder jeg min skole, når jeg vil tilmelde elever? - Klik på "log ind" på DMiSprog hjemmesiden og derefter på "Opret ny bruger". I skolefeltet skrives skolens navn. Navnet kommer frem mens de første bogstaver tastes ind.

Kan jeg tilmelde flere klasser og sprog? - Ja. Når læreren er registreret, skal der oprettes grupper. Man kan oprette grupper i forskellige kategorier, dvs. for flere klasser og forskellige sprog. Grupper skal oprettes før elever registreres, klik her for at oprette grupper eller klik på "Mine grupper" i boksen "Brugeradministration for lærere" til højre på siden.

Jeg har problemer med tilmeldingen af elever. - Først skal læreren oprettes som bruger, så skal der oprettes en eller flere grupper, til sidst registreres eleverne. Bemærk: Man kan først se, hvilke elever der tilhører en gruppe, når de har logget sig på med den pågældende adgangskode. Dvs. gruppeinddelingen af eleverne sker først, når de logger sig på med fx. adgangskoden for gruppen tysk for grundskoler. Hvis der er problemer med tilmeldingen af eleverne, kontakt én af arrangørerne. Se under Kontakt.

Kan jeg ændre antallet af tilmeldte elever? - Ja. Du kan foretage ændringer indtil to dage før online-testperioden udløber, dvs. indtil den 11. oktober 2017.

Hvad sker der, når jeg har tilmeldt elever? - Du får et brugernavn og et kodeord for hver elev. Det anbefales at printe listen ud, den findes i boksen "Brugeradministration for lærere" under "Administration af mine elever". Når eleverne logger på for første gang, opfordres de til at ændre kodeordet. For at starte online-testen skal eleverne logges ind på DMiSprog hjemmesiden, vælge testen i den rigtige kategori og indtaste adgangskoden, som læreren har modtaget for gruppen/ klassen (Se Tilmelding).

Skal jeg printe liste over elevernes navne ud? - Ja. Den skal bruges på testdagen. Eleverne skal nemlig logge sig på testen med deres navne skrevet nøjagtigt som på lærerens liste.