Udskriv bogUdskriv bog

Information

Video 2014

Websted: DMiSprog
Kursus: DMiSprog
Bog: Information
Udskrevet af:
Dato: Tuesday, 12. December 2017, 03:37 AM

Indhold

1 Regler

Hvem kan deltage i DMiSprog?

Tilmelding:

Kun lærere kan tilmelde elever. Lærere kan ændre tilmeldinger fra den 16. august indtil den 13. oktober 2017Flere detaljer

2 etaper: en kvalifikationsrunde (online-test) og finaledagen

1. Online-testen:

2. Finaledag:

Tvivlsspørgsmål afgøres af en jury bestående af repræsentanter fra sproglærerforeningerne, Goethe-Institut Dänemark og Institut franҫais Danemark.

2 Tilmelding

Opret en ny profil (kun lærere):

Bemærk : dit brugernavn er din mailadresse

Tilmelding af elever: 2 etaper

1. Tilmeld en gruppe

Hvis eleverne skal registreres som liste, klik her flere oplysninger.

 

2a. Tilmeld elever enkeltvis

2a. Tilmeld elever samlet

*Bemærk at specialtegn som å, ø eller æ udelades i brugernavnene, dvs. eleven Lisa Sørensens brugernavn er lisa.srensen. Alternativt kan specialtegnene å skrives som aa, æ som ae og ø som oe, på den måde bliver bogstavene genereret i brugernavnet, dvs. hvis eleven Lisa Sørensen tilmeldes som Lisa Soerensen, så er hendes brugernavn lisa.soerensen.

Når eleverne vil lave testen, skal han/hun indtaste sit brugernavn (fornavn.efternavn) og 2 koder: 1. “changeme”  2. Gruppe koden (adgangskode)

Hvis der er spørgsmål eller problemer med tilmeldingen, prøv først at finde hjælp under FAQ. Ellers kontaktes en af arrangørerne. Se under Kontakt.

Tilmeldingsformular

3 Online-test

I tilfælde af spørgsmål kontaktes en af arrangørerne, se under kontakt. Se dog først under FAQ.

4 Finaledag

Finaledagen

4.1 Øvelsematerialer

Fransk

Quarts de finale grundskole

Quarts de finale gymnasium

Finale grundskole

Finale gymnasium

Tysk

Semi-finale grundskole

Semi-finale gymnasium

Finale grundskole

Finale gymnasium

Spansk

Semi-finale gymnasium

Finale gymnasium

Finale gymnasium / Jeopardy

4.2 Fotos 2015

 

 

4.3 Videos

5 Resultater

5.1 Deltagere

Deltagere 2016

Deltagere 2015

Alle deltagere

Grundskoler

Gymnasier

Fransk grundskoler og gymnasier

Spansk gymnasier

Tysk grundskoler og gymnasier

5.2 Finalisterne 2016

Vindere 2016

- Tysk: Gudenaaen Efterskole & Silkeborg Gymnasium
- Spansk : Marie Kruses Skole (Gymnasium)
- Fransk : Rygaards Skole & Sankt Annæ Gymnasium

5.3 Presseomtale 2015

Artikel i Det grønne område (dansk)

Artikel i Querschnitt (tysk)

Artikel i Sproglæreren (engelsk)

6 Organisatorer

Organisatorer

DmiSprog er et fælles initiativ mellem Goethe-Institut Dänemark og Institut Franҫais Danemark.

Konkurrencen støttes økonomisk af Fransklærerforeningen, Handelsskolernes Tysklærerforening, Spansklærerforeningen, Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen for Grundskolerne og Tysklærerforeningen for Gymnasiet og HF.

7 Kontakt

I tilfælde af spørgsmål om tilmelding og online-testen kontaktes en af arrangørerne:

Hjælp til fransklærere og tysklærere:
Pauline Lalanne
francophonie@institutfrancais.dk

Hjælp til spansklærere:
Niels Leifer
nl@eg-gym.dk

8 FAQ

Her kan du finde alle vigtige informationer om tilmelding, online-test og finalen. Du kan også finde svar på allerede stillede spørgsmål. Har du yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at henvende dig til os. På forhånd mange tak.

TILMELDING

ONLINE-TESTEN

FINALEDAGEN

8.1 Tilmelding

Hvem kan deltage i DMiSprog?  - Alle skoleelever, som lærer fransk, spansk eller tysk som fremmedsprog. Tosprogede elever eller elever, der har boet mere end 6 måneder i et tysk-, fransk- eller spansksproget land, må desværre ikke deltage.

Er der en minimumsalder for deltagelse? - Nej. Lærerne bestemmer fra hvilket klassetrin de vil lade eleverne deltage.

Hvem kan tilmelde elever? - Kun lærere.

Er det muligt at se, hvordan online-testen foregår inden tilmelding? - Klik på Demo-quizzer. Der findes en demo-quiz for hver kategori, klik på pilen til højre for at komme til den næste kategori. Der kræves ikke password.

To af mine elever har samme navn. Hvad gør jeg? - Læreren kan tilføje et tal til et af navnene, fx. Jesper Sørensen1.

Hvordan finder jeg min skole, når jeg vil tilmelde elever? - Klik på "log ind" på DMiSprog hjemmesiden og derefter på "Opret ny bruger". I skolefeltet skrives skolens navn. Navnet kommer frem mens de første bogstaver tastes ind.

Kan jeg tilmelde flere klasser og sprog? - Ja. Når læreren er registreret, skal der oprettes grupper. Man kan oprette grupper i forskellige kategorier, dvs. for flere klasser og forskellige sprog. Grupper skal oprettes før elever registreres, klik her for at oprette grupper eller klik på "Mine grupper" i boksen "Brugeradministration for lærere" til højre på siden.

Jeg har problemer med tilmeldingen af elever. - Først skal læreren oprettes som bruger, så skal der oprettes en eller flere grupper, til sidst registreres eleverne. Bemærk: Man kan først se, hvilke elever der tilhører en gruppe, når de har logget sig på med den pågældende adgangskode. Dvs. gruppeinddelingen af eleverne sker først, når de logger sig på med fx. adgangskoden for gruppen tysk for grundskoler. Hvis der er problemer med tilmeldingen af eleverne, kontakt én af arrangørerne. Se under Kontakt.

Kan jeg ændre antallet af tilmeldte elever? - Ja. Du kan foretage ændringer indtil to dage før online-testperioden udløber, dvs. indtil den 11. oktober 2017.

Hvad sker der, når jeg har tilmeldt elever? - Du får et brugernavn og et kodeord for hver elev. Det anbefales at printe listen ud, den findes i boksen "Brugeradministration for lærere" under "Administration af mine elever". Når eleverne logger på for første gang, opfordres de til at ændre kodeordet. For at starte online-testen skal eleverne logges ind på DMiSprog hjemmesiden, vælge testen i den rigtige kategori og indtaste adgangskoden, som læreren har modtaget for gruppen/ klassen (Se Tilmelding).

Skal jeg printe liste over elevernes navne ud? - Ja. Den skal bruges på testdagen. Eleverne skal nemlig logge sig på testen med deres navne skrevet nøjagtigt som på lærerens liste.

8.2 Online-testen

Hvornår er testen åben? - Fra den 26. september 2017  kl. 7.00 til den 13. oktober 2017 kl. 19.00.

Jeg har flere klasser, som deltager. Hvad gør jeg? - Du er nødt til at få en kollega til at hjælpe, da du skal være til stede i klasselokalet under hele testen.

Jeg har problemer med afviklingen af online-testen. - Kontakt en af arrangørerne, se under kontakt.

Hvor mange spørgsmål skal besvares i online-testen? - 60 spørgsmål, som udtrækkes vilkårligt fra en database med 20 spørgsmål om grammatik, 20 om kultur og 20 om ordforråd.

Får alle elever de samme spørgsmål i online-testen? - Nej. Databasen sammensætter forskellige tests til hver elev.

Min computer gik ned under online-testen. Hvad gør jeg? - Eleverne kan logge sig på testen igen uden at miste allerede besvarede spørgsmål. Eleven mister kun den tid det tager at komme på internettet igen. I tilfælde af internetnedbrud eller andre alvorlige hændelser (fx. evakuering på grund af brandalarm) kontaktes arrangørerne, se under kontakt.

Øv, jeg svarede forkert. Kan jeg gå tilbage og rette? - Ja. Det er muligt at gå tilbage i testen. Tip: Numrene af de spørgsmål, som eleverne har besvaret, bliver grå. Eleverne har mulighed for at markere spørgsmålene, som de igen vil se på i slutningen med et rødt flag.

Hvem har lavet spørgsmålene? - Spørgsmålene er udarbejdet af sproglærerforeningerne og kulturinstitutterne, og de er tilpasset elevernes niveau.

Jeg har glemt mit kodeord. Hvad gør jeg? - Klik på "Glemt password?" Åbn linket og indtast brugernavnet (mailadresse) og klik på "Send". Der tilsendes et nyt password. Hvis en af eleverne har glemt sit kodeord efter det er blevet ændret ved første log ind, har læreren mulighed for at nulstille kodeordet. Klik på "Administration af mine elever" i boksen "Brugeradministration for lærere" til højre på siden.

Hvor længe er online-testen åben? - Testen er åben i 90 minutter fra det tidspunkt, den aktiveres. Når eleverne starter testen, har de 45 minutter til at besvare de 60 spørgsmål.

Hvor får jeg hjælp? - Generelle spørgsmål og spørgsmål om tilmeldingen rettes til arrangørerne. Se under Kontakt.

En af mine elever er blevet syg! Kan testen tages senere? - Kun elever, som er fysisk til stede i klasseværelset under online-testen, kan deltage.

Må der anvendes hjælpemidler til online-testen? - Der må ikke anvendes hjælpemidler, herunder søgninger på internettet, og der må ikke sendes sms'er.

Hvad hvis systemet bliver overbelastet? - Systemet er under konstant teknisk opsyn. Der tilføjes dynamisk mere RAM og diskplads, hvis det er nødvendigt.

Hvornår kan jeg se mine elevers score i online-testen? - Klik på "Testresultater" i boksen "Brugeradministration for lærere" til højre på siden, her findes en testrapport efter at eleverne har afsluttet testen. De fem bedste skoler kvalificerer sig til finalerne, skolerne annonceres i løbet af uge 43 under Resultater.

Får vi at vide, hvad de korrekte svar var? - Da spørgsmålene vil blive brugt senere, vil man kun kunne se antallet af korrekte svar.

Rapporter - Ved at klikke på linket "Testresultater" i boksen "Brugeradministration for lærere" får man adgang til elevernes testresultater.

8.3 Finaledagen

Hvor afvikles kvart-finaler, semi-finaler og finaler? - På Marie Kruses Skole, Farum, den 23. november 2017. Når resultatet af online-testen foreligger i uge 43, vil programmet for finaledagen blive lagt under linket Finaledag.

Hvilke skoler går videre fra online-testen til kvart-finaler, semi-finaler og finaler? - Vinderne af online-testen for hver testkategori er de fem skoler, som opnår det højeste gennemsnit af de ti bedste elevresultater. De fem bedste skoler for hvert sprog og niveau sender 3 elever til kvart-finalen, semi-finalen og finalen. Skolerne bestemmer selv, hvilke 3 elever der skal repræsentere skolen. Det behøver ikke være de elever, som har opnået de bedste resultater i online-testen. Spørgsmålene til kvart-finalen, semi-finalen og finalen vedrører sprog, kultur og ordforråd.

Skal lærerne også med på finaledagen? - Udover de 3 finalister må der tages 1 lærer med. 

Hvem bestemmer om et svar er korrekt? - På finaledagen er der en jury sammensat af sproglærerforeningerne, Goethe-Institut og Institut Franҫais.

Hvem betaler transportomkostningerne? - Organisatorerne kan desværre ikke bidrage til skolernes transportomkostninger.

Hvad med frokost? - Man kan medbringe mad eller købe den i kantinen.